You are currently viewing Day 56 – Kongsveien (The kings road)

Day 56 – Kongsveien (The kings road)

Startet dagen med å telle over all maten vår å få kjøpt inn det lille ekstra vi trenger for å komme oss til neste matbutikk. Vi satser på å gå forbi matbutikken på Vang på mandag. God start på dagen med bakevarer, fersk frukt og kaffe fra cafeen på Joker.

Vi følger den gamle kjerra stien som gikk til Bergen. Det er mye skilt som forteller om historien rundt denne stien, den er godt vedlikeholdt og en drøm å følge. Traff blant annet på den søteste lille brannstasjonen jeg noen gang har sett.

Når vi passerte Øye, en liten bygd med et titalls hus, så hadde en sau stukket av fra innheininga si. Liz bonden og flere naboer løp etter sauen og prøvde å få tak i sauen, som til slutt ble fanget å plassert der den skulle. Morsomt å få være med på.

Fantastisk vær, og flotte rasteplasser å stoppe på gjorde også dagen bedre.

Vi har spist veldig lite kjøtt, før vi i går spiste altfor mye både på besøk, samt alle pølsene vi kjøpte på kvelden, så dagen ble avsluttet med skikkelig mageknip for begge to. Det ble rett og slett for mye for 2 mager som nesten ikke har hatt kjøtt på 56 dager. Håper dette går over til i morgen, får se ann formen.

0 0 votes
Article Rating
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bestefar

Hei, takk for fine bilder dok deler med oss fra turen.Stor forskjell nu fra snestorm å slit i høyfjellet.

Benjamin Svanberg

Hehe ja, helt utrolig hvor stor forskjell det er mellom nå og oppe i fjellet! Virkelig fått føle på det. Trenger nesten ikke tenke på gule varsel om vind og snø når du er her nede, du er så beskyttet uansett 😊

Begynner å klatre litt opp igjen nå etter Ryfoss, så blir vel litt mere utsatt igjen noen dager nå før vi nærmer oss Otta igjen, men uansett fortsatt ikke altfor høyt og er jo meldt bedre og varmere vær nå, så det er jo digg 😀

Carol

English translation: Started the day by counting over all our food to buy the little extra we need to get to the next grocery store. We aim to walk past the grocery store on Vang on Monday. Good start to the day with baked goods, fresh fruit and coffee from the cafe at Joker.
We follow the old cart path that went to Bergen. There are many signs that tell the story of this trail, it is well maintained and a dream to follow. We found, among other things, the cutest little fire station I have ever seen.
When we passed Øye, a small settlement with a dozen houses, a sheep had run out from the fence. Liz, the farmer, and several neighbors ran after the sheep and tried to get hold of the sheep, which was eventually caught to be placed where it was supposed to. Fun to be a part of.
Fantastic weather, and great picnic areas to stop at also made the day better.

Benjamin Svanberg

Thanks again 👍