Kart

For kart har vi valgt å printe ut turkart fra norgeskart. Dette for å kunne tegne, og printe ut akkurat det vi trenger av kart. Da kan vi også bare kaste et og et etterhvert som vi går.

https://www.norgeskart.no/#!?

Hvordan få opp redigeringsverktøy? Trykk på hvilket som helst punkt, trykk på “lag turkart“. Huk av de 3 øverste avkryssningsfeltene.

Etter å ha laget turkart brukte vi foxit PDF reader for å legge til turen på kartet, med følgende penn:

  • Pennestørrelse: 3
  • Gjennomsiktighet: 70%
  • Farge: Svart

Kart i sverige

For kart i Sverige ble det vanskelig å planlegge med ruta vår på ut.no, da den går ut i intet. Norgeskart sitt detaljkart ser ut til å fungere fint, men vi er avhengig av noe oversiktskart. Da brukte vi i tillegg geodata.se for å se hvor ruta gikk, også fikk vi fortsatt generert kart med Norgeskart, da dette ikke er mer enn 50km inn i Sverige. Bare vanskelig med disse oversiktskartene da de i Sverige ikke inkluderte stier.

https://www.geodata.se/geodataportalen

Kart i Finland

Finland har en nettside for deres nasjonalparker, vi blir å gå igjennom kasivarsi, og kan derfor bruke denne nettsiden for interaktive kart. Denne nettsiden anbefalte også å bestille Ropi Kalkkoaivi Raittijärvi som kart for området. Da Norgeskart ikke fungerte her i Norge tenkte vi at dette kunne være fint å ha for å bruke der.

nationalparks.fi/kasivarsi/directionsandmaps

Adlibris.com – Halti Kilpisjärvi Pältsan ulkoilukartta 1:50 000 / 1:25 000

Bruk denne siden for å finne ut hvilket kart du trenger:

https://www.karttakauppa.fi/karttahaku/

Før jeg fant disse interaktive kartet nevnt ovenfor for Finland var løsningen etter litt googling ble å ta screenshot av kartene jeg fant på alltrails.com, der jeg også fant noen som hadde gått Norkalottleden som ser ut til å være det samme som UT.no sitt kart følger.

For å finne ut hvor ruta gikk importerte jeg GPX sporene fra ut.no nordryddgen inn i explore.garmin.com, men fant ut at de sporene ikke hel treffer noen sti, så tegnet bare opp egne spor der det kom opp stier. Vi liker å ha papirkart også, så istedenfor å printe turkart for Finland, kjøpte vi et kart her, da vi ikke fant like gode printe muligheter som vi hadde i Norge/Sverige.

ToDo, se over disse også:

https://bergits.no/tag/nordkalottruta/

Ruter

Inspirasjon

Som inspirasjon for rute har vi grunnet dårlig tid valgt å planlegge etter ut.no sin norskeryggen rute.

Ting å tenke på (problemelementer)

Når vi har planlagt etter denne ruten må vi se litt over problemelementer som vi ser andre har kommet borti.

  1. Fjelloverganger med snø. (Hardangervidda?)
  2. Annet?

Depot / andre eksempler