You are currently viewing Day 21 – Slushede snø (mushy snow)

Day 21 – Slushede snø (mushy snow)

I dag kjente vi virkelig på hvor myk snøen kan være. Tungt å gå nær man faller ned. På veien til hytta møtte vi på Kim og Thomas, som kunne fortelle om gode forhold, men mye sprekker på Storsjø. De så vi hadde mistet noen av trinsene våre, så vi fikk en av deres ekstra trinser. Kjempe hyggelig. De kom fra Haukeliseter, dit vi skal, så veldig fint å høre at snøforhold bare blir bedre og bedre når man nærmer seg Haukeliseter.

Litt tyngre dag da vi ikke hadde fylt på lunsj baggen med nok mat og gikk litt tom for energi siste bakken før hytta. Ellers var denne etappen veldig fin, ikke altfor bratt og litt kaldere enn tidligere i uka.

På et sted tråkket jeg litt hardt og da falt foten ned i et ganske stort hull. Kom meg opp igjen, men hullet var like langt ned som staven var høy! Så det er mye snø i området.

På hytta møtte vi enda flere som kom fra Haukeliseter. Gøy å møte på litt folk, har vært lite av det sist uke!

5 1 vote
Article Rating
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carol

FYI: English translation of Benjamin’s text: Today we really felt how soft the snow can be. Heavy to walk, near falling down. On the way to the cabin we met Kim and Thomas, who could tell about good conditions, but a lot of cracks on Storsjø. They saw we had lost some of our pulleys, so we got one of their extra pulleys. Very nice. They came from Haukeliseter, where we are going, so very nice to hear that snow conditions only get better and better when you approach Haukeliseter.
A bit heavier day when we had not filled the lunch bag with enough food and ran out of energy the last hill before the cabin. Otherwise, this stage was very nice, not too steep and a little colder than earlier in the week.
At one point I stepped a little hard and then my foot fell into a fairly large hole. Got me up again, but the hole was as far down as the rod was high! So there is a lot of snow in the area.
At the cabin we met even more who came from Haukeliseter. Fun to meet some people, has been little of it last week!

Thomas Eikum

Hei!
Kjekt å treffe dere oppi fjellet! Vi var jo svært fornøyd med vår ukestur fra Haukeli til Ådneram, så virkelig imponerende at dere går helt fra Lindesnes til Nordkapp. Fantastisk å kunne nyte så flotte dager i høyfjellet, med snø, sol og høy himmel. Kos dere videre på turen deres!
Mvh Thomas