You are currently viewing Day 31 – Repakke dag (Repack day)

Day 31 – Repakke dag (Repack day)

Vi trodde vi hadde ok plass, det var før vi kjøpte all ekstra maten vi egentlig hadde trengt å kjøpe på hyttene underveis. Nå har vi med oss ca 12 dager med mat og brensel i sekkene, og de er store! Etter å ha tippet alt for mye ble det til repakling ikke bare 1 gang, men 3 ganger før vi innså at vi har alt for mye ting for bare en pulk. Nå har vi puttet større og lettere ting i sekkene våre også bærer vi de, slik at pulken ikke blir for stor. Da fungerte det godt.

Mye stigning fra Haukeliseter, mye styr med repakling, og litt sein start grunnet sein frokost servering, men vi er hvertfall i gang. Kom oss opp første av to bratte bakke. Følte oss egentlig klar for å gå videre, men da neste kilometer er fryktelig mye opp, også ned så visste vi ikke om det kanskje ble for mye så vi slo opp telt. Egentlig ganske godt da vi holdt på med så mye småting hele tiden under hviledagen. Når du sitter i teltet kan du liksom ikke gjøre noe annet enn å bare sitte ned å slappe av. Ekstra klar for morgendagen og bakken vi starter med nå!

Fantastisk vær igjen, og føret er fantastisk til å begynne med da det ser ut til å være veldig mange dagsturer fra Haukeliseter. Spent hvor lenge vi kan følge så gode spor.

0 0 votes
Article Rating
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carol

English translation of Benjamin & Liz’s (above) text: We thought we had ok space, that was before we bought all the extra food we really needed to buy at the cabins along the way. Now we have about 12 days with food and fuel in the bags, and they are great! After tipping too much, it was repackaging not just once, but 3 times before we realized we have too much stuff for just one sled. Now we have put bigger and lighter things in our bags and we also carry them, so that the sled does not get too big. Then it worked well.
Lots of climb from Haukeliseter, a lot of hassle with repacking, and a bit late start due to late breakfast serving, but we are at least underway. We made it up first of two steep slopes. Felt really ready to move on, but since the next kilometer is an awful lot up, also down so we did not know if it might be too much so we pitched a tent. Actually quite good when we were doing so many little things all the time during the rest day. When you sit in the tent, you can somehow do nothing but just sit down to relax. Extra ready for tomorrow and the hill we start with now!
Fantastic weather again, and the weather is fantastic to begin with as there seem to be a lot of day trips from Haukeliseter. Excited to see how long we can follow such good tracks.

Øyvor and Morten

Nice to meet you on our day trip from Haukeliseter today. Have a safe and good journey to Nordkapp.

Benjamin Svanberg

Thanks again 😀

Dennis

Yes, enjoy your time. Don’t over do yourselves. Its called fun!

Benjamin Svanberg

Thanks, yeah each day has its challenges we have to adjust for 😊

Øyvor and Morten

Kjekt å hilse på dere på dagsturen vår fra Haukeliseter. Ha en fin og trygg tur videre til Nordkapp!

Benjamin Svanberg

Tusen takk! Utrolig gøy å møte på dere også! Vært veldig lite folk i ukene før Haukeliseter, så det gjør at vi blir skikkelig glad når vi først møter folk på ferden 😀

Inge Nyheim

Så hyggelig å møte så blide og positive turfolk godt inne på Vidda. Vi håper dere rakk frem til Litlos hytta den kvelden. God tur videre.

Benjamin Svanberg

Hehe ja, med dårlig vær i sikte for natta og dagen etter hadde vi god motivasjon for å holde ut hele dagen til Litlos, før vi tok en hviledag i regnværet der. Trivelig å møte på dere også i fjellet, vært lite med folk så utrolig gøy vær gang vi før pratet med noen 😀

Lars vethe

Hei Liz og Benhamin. Vi så ikke den komme da vi møtte 2 stk på truger langt inne på Hardangervidda, og at dere i tillegg hadde gått helt fra Lindesnes (dog ikke på truger hele veien 😊).
Hyggelig å møte dere – og masse lykke til videre på deres lange ferd mot Nordkapp 😊👍 (hilsen oss 4 dere møtte på vei til Litlos hytta)

Benjamin Svanberg

Tusen takk. 😀 Hehe ja, ikke helt tradisjonelt med truger, vidda har jo vært så flat at den egentlig er helt ideell for ski. Etter vi møtte dere hadde snøen begynt å bli skikkelig slapsete, 4 stk på pulk lagde virkelig skikkelig gode og harde spor som vi nøt godt hele veien til hytta! Håper dere hadde en fin slutt på turen ned til Haukeliseter, tokk dere rundturen, eller gikk dere rett ned den bratte bakken til Haukeliseter?

Henrik

Din bror Alexander viste meg deres reise og.. jeg skulle ønske jeg var i dine sko, har drømt om å gå Norge på langs, om ikke på tvers. God tur! 😀

Benjamin Svanberg

Tusen takk Henrik 😀 Åhh hehe, ja vi føler oss ganske heldige som har muligheten til å ta en så lang pause for en slik tur. Virkelig mange flotte erfaringer og stunder. Oppturer og nedturer. Mye av alt.

Last edited 2 years ago by Benjamin Svanberg