You are currently viewing Day 105 – Takk for kaffe Thor (Thanks for the coffee Thor)

Day 105 – Takk for kaffe Thor (Thanks for the coffee Thor)

Endelig! Våknet opp til overskyet, men ikke meldt noe regn i det hele tatt i dag! Sol/sky er perfekt Trøndelagsvær.

Skogen rundt her er flott, bakken er full av grønn mose, trærne vokser tett og lite lys kommer inn. Er liksom noe trolsk med den. Etter tips fra en bonde fulgte vi en liten snarvei frem til Snåsa og sparte et par kilometer, samt fikk gå grussti istedenfor asfalt for 6 kilometer. Også mye mindre biler. Godt tips!

Når det bare var 3km igjen til Snåsa gikk vi innom Grana bed and breakfast, og fikk oss en kaffe av Thor der. Vi ble sittende en stund å prate med Thor. Veldig trivelig. Kunnskapsrik om Snåsa, og fikk flere gode tips til området. Takk for gratis kaffe.

Målet for i dag var Snåsa og en kebab sjappe der. Vi har ikke vært innom butikker eller slikt siden Røros så nå ser vi virkelig frem til å handle på butikken her i morgen, og forhåpentligvis rekke kebab sjappa før den stenger.

Det går fort på vei og vi rakk å kjøpe oss en middag hver, før vi, til resturanteiers store overraskelse kjøpte oss en stor pizza til desert. Han lurte på om vi skulle ha takeaway til bestefar. Han ville nesten ikke tro at vi hadde gått helt fra sør. Neste gang vi kommer gående måtte vi ta med vennene våre fra Oslo, så skulle han lage god mat fikk vi beskjed om. Så da er det bare å se hvem som blir med på neste gåtur opp hit 😂 Veldig god mat! Vi ble skikkelig mette og fikk også ladet litt telefoner. Dårlig med lading fra solcellepanelet når det regner så mye hele tiden, så greit å få ladet opp litt powerbank.

Fant en parkeringsplass mellom noe bolighus bak togstasjonen, så da har vi inkludert toalett, vask og lade fasiliteter i venterommet, fra 0130-2000. Helt fantastisk! Blir en lang tur på et skikkelig toalett og ansiktsvask med varmtvann i morgen tidlig.

0 0 votes
Article Rating
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Janne Jensen Svanberg

Heia. Dere er bare helt rå holdt ut uansett vær og hindringer i over 100 dager det står det respekt av 🦾🦿. Blir å savne disse reisebeskivelsene når turen er over er så utrolig artig å se og høre om alt dere opplever underveis 👌😀. Vær forsiktig og ta godt vare på hverandre dere er dyrebar for oss ❤️. Masse heiarop å go klæmma fra mamma å pappa svigermor og svigerfar 💓💓

Benjamin Svanberg

Åhh, tusen takk for hyggelig kommentar! Rart å tenke på at det jeg skriver er det faktisk noen som leser 🤣 men morsomt å høre at dere liker å følge med. Ikke vært en så offentlig person tidligere, så litt merkelig å dele så mye. Har blitt mange dager på tur absolutt, ganske utrolig. Spesielt morsomt å av og til zoome ut på kartet for å se hvor langt vi faktisk har gått. Vi skal ta vare på hverandre! Takk for hyggelige heia rop og motiverende ord hjemmefra 😊

Carol

English translation: Finally! Woke up to overcast, but no rain reported at all today! Sun/cloud is perfect Trøndelag weather.
The forest around here is beautiful, the ground is full of green moss, the trees grow densely and little light comes in. There’s something magical about it. Following a tip from a farmer, we followed a small shortcut to Snåsa and saved a couple of kilometres, and were able to walk on a gravel path instead of asphalt for 6 kilometres. Also much smaller cars. Good tip!
When there were only 3km left to Snåsa, we stopped by Grana Bed and Breakfast, and got a coffee from Thor there. We sat for a while to chat with Thor. Very pleasant. Knowledgeable about Snåsa, and got several good tips for the area. Thanks for the free coffee.
The goal for today was Snåsa and a kebab shop there. We haven’t been to shops or anything like that since Røros, so now we’re really looking forward to shopping at the shop here tomorrow, and hopefully grabbing a kebab before it closes.
It goes quickly and we managed to buy ourselves a dinner each, before we, to the great surprise of the restaurant owner, bought ourselves a large pizza for dessert. He wondered if we were buying takeaway for grandpa. He would hardly believe that we had walked all the way from the south. He told us the next time we come on foot, we should bring our friends from Oslo, and he would cook good food for us all. So who wants to join our next walk up here?! 🙂 Very good food! We got really full and also got to charge our phones. It’s been hard to charge from the solar panel when it rains so much all the time, so good to charge up the little power bank too.
Found a camping space between some residential buildings behind the train station, so then we have toilet, washing and charging facilities in the waiting room, from 0130-2000. Fantastic! Will be a great to a have a proper toilet and face wash with hot water tomorrow morning.

Benjamin Svanberg

Thanks!