You are currently viewing Day 82 – Sviptur innom Røros (Quick sightseeing in Røros)

Day 82 – Sviptur innom Røros (Quick sightseeing in Røros)

På morgenen kom camping verten igjen innom med nykokt varmtvann til oss. Veldig hyggelig av henne. Brukt til både frokost og drikke. Helt utrolig å få det levert frem til teltdøra. Makan til service må du lete lenge etter.

Startet dagen med en rask sigthsing i Røros. Avsluttet på en kafé der vi planla litt rute videre og fikk planlagt hva som skal være i neste boks slik at de hjemme kan få sendt den. Nå skal vi tilbake inn i villmarka så litt mere å planlegge og å sørge for nå.

Røros er en fin liten by som vi gjerne skulle reist tilbake til for å oppleve og se mere av. Spesielt med store fjell av gruve stein som stakk opp i bakkanten av byen. Masse små søte hus, bevart i gammel sti.

Fikk kjøpt inn det siste vi trengte i butikken før vi hentet utstyret vårt og kom oss avgårde. 4 timer senere enn vi vanligvis hadde startet. Selv med sen start kom vi hele 13 km videre ila dagen før vi slo opp telt på en fin liten utkjøring rett ved starten av Glomma.

0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carol

English translation: In the morning, the camping host came by us again with freshly boiled hot water. Very nice of her. Used for both breakfast and drinks. Absolutely amazing to have it delivered to the tent door. You have to look for a service partner for a long time.

Started the day with a quick sight seeing tour in Røros. Finished at a café where we planned our route further and decided what should be in the next box so they can have it sent from home. We are going back into the wilderness so a little more to plan and to provide for now.

Røros is a nice little town that we would love to travel back to to experience and see more of. Especially with large mountains of mining stone visible behind the city. Lots of little cute houses, preserved in old way.

Got to buy the last things we needed in the store before we picked up our equipment and left, 4 hours later than we normally would have started. Even with a late start, we came a full 13 km further in the day before we pitched a tent on a nice little exit right at the start of Glomma.

Benjamin Svanberg

😀👍😀👍