You are currently viewing Day 41 – Liz gikk gjennom isen (Liz fell through the ice)

Day 41 – Liz gikk gjennom isen (Liz fell through the ice)

I dag våknet vi opp til ganske vindstille og en sol som som varmet overraskende godt gjennom et tynt skylag. Sola varmet opp teltet og det føltes faktisk ganske deilig å stå opp. Selv når vi startet å få føltes ting fint ut og vi tenkte at dette måtte jo bli en fantastisk dag.

Bare en time etter oppstart snudde været om, tåka og snøstormen kom tilbake. Surt og mye vind. Igjen lite sikt og vanskelig å finne ut hvor løypa går. Surt og lite motiverende å gå når du heller ikke ser hvor du skal gå.

Vi fant en stor stein som vi slo opp tarpen for ly og lunsh, før vi skulle krysse et stort vann. Vi var veldig sulten da vi ikke får stoppet så mye for mat i dårlig vær i redsel for å bli for kalde.

På vei over dette vannet hørte jeg bare et skrik bak meg. Det var Liz som falt igjennom isen. Et raskt blikk fortalte meg at det heldighvis bare var en fot som hadde plumpet igjennom og Liz var alt kommet seg opp og på vei av isen. Vi vurderte å sette opp telt før foten ble for kald, men hadde lyst til å komme oss til Finse I morgen og da måtte vi nokk gå litt til. Så lenge foten til Liz holdt seg varm nok tenkte vi å gå litt videre.

I vind, snøfokk, tåke måtte vi bare gå på ganske hardt for å holde varmen. Ikke kunne vi stoppe for å spise mere lunsj heller, da hadde vi begynt å fryse for mye, noe som ikke er smart med en helt gjennomvåt fot.

Veldig sliten etter å ha presset på med høyt tempo i myk dårlig snø, oppoverbakker og dårlig vær kom vi dit vi hadde satt målet vårt for å klare å komme til Finse i morgen. Vi begynner å bli litt mer dreven på å fort få opp teltet i snøvær, og få fyrt opp stormkjøkkenet for å varme opp to våte, slitne og kalde kropper. I dag var det godt å ha godt med brensel for å virkelig få opp varmen før sengetid.

0 0 votes
Article Rating
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carol

English translation: Today we woke up to fairly calm winds and a sun that warmed surprisingly well through a thin layer of clouds. The sun warmed up the tent and it actually felt quite nice to get up. Even when we started to go, things felt good and we thought that this had to be a fantastic day.
Just an hour after start-up, the weather changed, the fog and snowstorm returned. Snowy and windy. Again low visibility and difficult to find out where the trail goes. Sour and unmotivating to walk when you also do not see where to go.
We found a large rock and set up the tarp for shelter and lunch, before crossing a large body of water. We were very hungry as we can not stop so much for food in bad weather for fear of getting too cold.
On my way across this water, I heard a scream behind me. It was Liz, who fell through the ice. A quick glance told me that luckily only one foot had plunged through and Liz had already gotten up and was on her way off the ice. We considered setting up a tent before the foot got too cold, but wanted to get to Finse tomorrow, so we probably had to go a little further. As long as Liz’s foot stayed warm enough, we thought we would go a little further.
In wind, snowdrifts, fog we just had to go pretty hard to keep warm. We could not stop to eat more lunch either, then we had started to freeze too much, which is not smart with a completely soaked foot.
Very tired after pushing at a high pace in soft bad snow, uphills and bad weather, we got where we had set our goal to be able to get to Finse tomorrow. We are starting to get a little more driven to quickly set up the tent in snowy weather, and get the storm kitchen fired up to warm up two wet, tired and cold bodies. Today it was good to have plenty of fuel to really get the heat up before bed.

Janne Jensen

Utrolig godt å høre at det gikk bra vær forsiktig 💓