You are currently viewing Day 11 – Hotellfrokost og regn (Hearty breakfast and rain)

Day 11 – Hotellfrokost og regn (Hearty breakfast and rain)

Vi var de eneste gjestene på hotellet i natt. Ganske sykt å sove alene på et så stort hotell. Når du ankommer må du ringe resepsjonisten Stephen, som deretter reiser en time inn til hotellet for å sjekke deg inn. Stephen er utrolig hyggelig og vet mye om området. Han gjorde oppholdet vårt helt fantastisk, og brukte mye tid på å prate med oss. På morgenen fikk vi velge tidspunkt for frokost da vi var de eneste gjestene og fikk servert en kraftig frokost, en flott start på dagen. Det skulke bli regn og snø i dag, så ekstra godt med en god og varm start.

Litt regn men ble egentlig ikke så ille som fryktet da temperaturen og vinden ikke var så ille.

Veien vi gikk på I dag vært svært traffikert. Vi håper at det blir litt mindre trafikk på de siste 20km med asfalt vi har igjen opp til Ljosland.

Nå har vi slått leir ved siden av Åseral rådhus, der vi har tilgang til oppvarmet toalett, flatt landskap for telt og vannkilde i elva ved siden. Helt perfekt. Er også litt unna hovedveien, så vi slipper å høre disse traileren fyke forbi på hoved veien. Deilig.

We were the only guests in the hotel last night. Pretty sick to sleep alone in such a big hotel. When you arrive, you must call the receptionist Stephen, who then travels an hour to the hotel to check you in. Stephen is incredibly nice and knows a lot about the area. He made our stay absolutely wonderful and spent a lot of time talking to us. In the morning we had to choose the time for breakfast when we were the only guests and were served a hearty breakfast, a great start to the day. It was going to be rain and snow today, so extra good with a good and warm start.

It did rain quiet a bit but it was not to bad as feared because the temperature and wind were not so bad.

The road we walked on today had a lot of traffic, so not to plessent. We hope there will be less traffic for the last 20 km of pavement.

We have now camped next to Åseral town hall, where we have access to a heated toilet, flat landscape for tents and a water source in the river next door. Perfect. Is also a bit away from the main road, so we do not have to hear these trailers fly past on the main road.

0 0 votes
Article Rating
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carol

Only 2416 km (1501 miles) to Nordkapp ! Kun 2416 km til Nordkapp !

Benjamin Svanberg

Right 🤣

Stephen Dutton

It was great to meet you both and I hope you have a fantastic trip. Enjoy.

Mats Svanberg

Om to dager går dåkker opp i fjella og da er d jo ikke så lett å følge dåkker fysisk så æ tok en sjanse og traff dåkker. SUPERARTIG😊. Middagen dåkker fikk på ettermiddagen/kvelden var takket være en lokal vinterfisker som ikke viste ka han skulle gjøre med fangsten og i tillegg hotelleieren som tilberette den gratis for dåkker. God tur videre opp i snøheimen😊

Benjamin Svanberg

Hehe ja ganske kult at du rakk det før vi forsvant opp på fjellet 😁 flott overraskelse! Og stor takk til både vinterfisker, deg og Stephen for en fantastisk middag 😁😍

Benjamin Svanberg

Thanks Stephen! We found your suggested toilet, it was great! 😊 Sounds weird but man it’s great with a heated toilet when you walk on rain 😁😀 Nice to meet you to! Also very nice of you to cook the fish Mats brought in, it tasted delicious! 😍

Dennis

Found you on our Norway map. You’ve hiked about a half inch. Today was cold. Then it rained. Then sunny. Then it snowed. Then sunny again. Must be Spring.

Benjamin Svanberg

Hehe, yeah we are not too far on our hike yet, we will see if we get another inch the next month 🤣 that’s definitely a good sign of spring, we have been feeling on that as well 😊